Wij verdienen op onze energierekening!

De jaarafrekening is binnen.. Onze totale energiekosten van afgelopen jaar zijn slechts € 595,-! Omgerekend nog geen € 50,- per maand. Daarnaast ontvangen wij nog € 1.500,- aan SDE subsidie over onze zonne-energie, waardoor wij geld verdienen op onze energierekening! Ieder jaar weer!

En te bedenken dat hierin ook het laden van 2 elektrische auto’s zit verwerkt. Zonder deze auto’s is ons pand zo goed als energie-neutraal.

Hoe dit kan?

 

Geen gasaansluiting

  • Wij hebben een zogenaamde 'all-electric bedrijfspand'. Doordat wij geen gas gebruiken sparen wij ieder jaar vastrecht- en netbeheerkosten voor een gasaansluiting uit.

Gebruik van een grondgebonden warmtepomp

  • De warmte in de kantoren wordt energiezuinig opgewekt d.m.v. een water/water warmtepomp. Deze is tijdens de bouw van het pand in 2001 geïnstalleerd.

Ter ondersteuning een thermopaneel warmtepomp

  • Sinds 2014 hebben wij als testopstelling een thermopaneel-warmtepompsysteem geïnstalleerd. Deze wordt gebruikt ter ondersteuning van de water/water warmtepomp.

Zonnepanelen op het dak

  • In 2010 hebben wij 62 zonnepanelen met een totaalvermogen van 16.800Wp aan zonnepanelen geïnstalleerd, deze hebben afgelopen jaar ruim 18.000kWh opgewekt. Dit dekt bijna al ons energiegebruik.

LED verlichting in de kantoren

  • Aangezien de verlichting bijna 10u per werkdag aanstaat, hebben wij al onze TL-armaturen vervangen voor LED panelen. Dit bespaart ongeveer 50% op de energiekosten voor verlichting.

Infrarood warmtepanelen in het magazijn

  • Omdat het in de winter nogal eens koud kan zijn in ons onverwarmde magazijn, hebben wij infrarood panelen opgehangen boven de werkplek. Deze zijn een stuk zuiniger dan een straalkachel en kunnen zeer gericht warmte afgeven.

3 Laadpunten voor elektrische auto’s (+ rijden van 2 elektrische auto’s)

  • Ondanks dat dit niet direct zorgt voor een besparing op de energierekening, zien wij het gebruik van onze hybride en full-electric auto zeer zeker als een energie- en kostenbesparende.