Alarmopvolging tijdens avondklok

Voor alarmverificatie vragen wij onze klanten regelmatig om naar een object te gaan wanneer wij een alarm hebben ontvangen. Tijdens de avondklok kan dit niet zomaar. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen:

  • Medewerker/ eigenaar moet naar bedrijfspand: Persoon moet zowel een ‘Eigen verklaring avondklok’ als een ‘werkgeversverklaring’ hebben om naar een dergelijk object te kunnen gaan tijdens avondklokuren.
  • Persoon moet naar een particulier object: Persoon moet een ‘Eigen verklaring avondklok’ hebben. Echter kan de discussie ontstaan dat dit geen gegronde reden is om het huis te verlaten. Het is een noodsituatie maar deze specifieke situatie wordt niet vermeld op het formulier. Wij kunnen niet garanderen dat deze reden als legitiem door de handhaving/ politie wordt gezien. Vanuit de Federatie Veilig Nederland* is bij de overheid gevraagd om helderheid rondom deze specifieke situatie. Wij als PAC kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer de klant zijn huis verlaat en staande wordt gehouden.


Federatie Veilig Nederland heeft een brief opgesteld met meer informatie en alternatieven voor sleutelhouders om niet zelf naar het object te hoeven gaan. Zij zullen onze klanten verwijzen naar een website waar op de homepage een link naar deze brief staat.